2008 m. rugsėjo 28 d.

Pažaiskime

Daugelis džentelmenų yra susipažinę su Nobelio premijos laureato profesoriaus Ivano Petrovičiaus Pavlovo (1849-1936) darbais. Visgi įdomu, kuo šis garsus rusų fiziologas nusipelnė labiausiai? Profesorius I.P. Pavlovas savo eksperimentais su šunimis įrodė, kad aktyvaus poilsio metu džentelmenas pailsi kur kas labiau nei pasyvaus. Kitais žodžiais tariant, pakeitus veiklos pobūdį yra įgaunama daugiau jėgų nei tinginiaujant.

Šias žinias lengva panaudoti džentelmeno kasdieniniame gyvenime. Turiningas ir jėgų suteikiantis laisvalaikis - kiekvienam rūpinti tema. Žemiau aprašomas žaidimas pavadinimu Religinė rusiška ruletė yra akivaizdus aktyvaus poilsio pavyzdys.

Grupė džentelmenų išėję į gryną orą sustoja ratu. Žaidėjų skaičius ir rato dydis pasirenkamas pagal pageidavimą. Ruletėje gali dalyvauti ir ledi, tačiau pramogoje paprastai geriau sekasi džentelmenams. Sprendžiant iš pavadinimo yra aišku, jog žaidimas ypač pagyvėja, kai jo dalyviai išpažįsta skirtingas religijas.

Burtų keliu išrenkamas vienas iš aktyviai poilsiaujančiųjų, kuris ir pradeda žaidimą. Burtų traukimui tinka skaičiuotės, degtukų traukimas, waskeehop ir panašūs būdai.

Žaidžiama ratu, pasimėgaujant ir laikantis griežtos tvarkos. Džentelmenai bei dalyvaujančios ledi po vieną garsiai ir aiškiai sako kuo labiau šventvagiškus ir tikėjimo tiesoms prieštaraujančius dalykus. Pagal susitarimą sakomus žodžius galima paryškinti gestais bei kita kūno kalba. Žaidėjas ar žaidėja, pirmasis nutrenktas žaibo, ir tampa šio gražaus žaidimo nugalėtoju.

Linksmų akimirkų!

Komentarų nėra: